A A A

Energetikai tanúsítás

Célunk: a tervezők, építtetők, beruházók, lakásvásárlók (bármilyen ingatlant vásárlók) tájékoztatása az energiatanúsítvány kiállításának jogszabályi hátteréről, az épületenergetikai tanúsítás elkészítésének menetéről.

2009. január 1-től az új építésű épületek esetén a használatbavételi eljárás megindításáig kötelező az épületenergetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány elkészítése.

 

  • Új lakás vásárlása esetén  a használatbavételi engedéllyel együtt a lakás (ingatlan) vásárlójának meg kell kapnia az energiatanúsítványt is! A mai energiaárak mellett nem mindegy, hogy mennyire gazdaságos ingatlant vásárol valaki. A tanúsítvány elkészíthető az egyes lakásokra is és az épület egészére is.
  • Használt lakás vásárlása esetén  az energiatanúsítvány kiadása 2011. január 01-től kötelezővé vált! A mai energiaárak mellett szintén nem mindegy, hogy a kiválasztott (használt) ingatlan mennyire gazdaságos. A tanúsítvány elkészítésével olyan tanácsokat és műszaki megoldásokat adhatunk, melyek a használt lakást is gazdaságossá („A-C” energiaosztályú-vá) tehetik.
newhosting.hu